Molen modelbouw (70055)
Ugears

Modelbouw Molen / Tower Windmill. Maak van het geleverde pakketje, met houten onderdelen, je eigen (wind)molen. Door de tandwielversnellingen kan de molen met snelheid draaien. 

  • 3D Modelbouw
  • Molen met wieken
  • Incl. figuren op paarden
  • 585 onderdelen
  • Ugears

 

Dit ontwerp van Ugears is gebaseerd op de Engelse "Chesterton Windmill", een 17e-eeuwse cilindervormige stenen torenmolen die buiten het dorp Chesterton, in Warwickshire stond. 

Ugears mechanische modelbouw Molen / Tower Windmill

Met het bouwpakket van Ugears bouw je je eigen molen, de set bestaat uit maar liefst 585 onderdelen. Het model wordt aangedreven door een verwijderbare rubberband-motor. Wanneer deze motor wordt verwijderd, kan de windmolen in een “handmatige” modus werken. Zo kunt u het complexe mechanisme tot in detail kunt observeren.

Figuren geïnspireerd door spaanse roman

Terwijl de molen juist is gebaseerd op de Engelse "Chesterton Windmill", is een ander deel van dit Ugears-model geïnspireerd door de Spaanse roman: "De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha". De Windmolen wordt daarom geleverd met twee figuren te paard. Het betreft de edelman Don Quixote en zijn eigenzinnige compagnon Sancho Panza.

Geen lijm of speciaal gereedschap nodig

Tijdens het bouwproces is geen lijm of ander speciaal gereedschap nodig. Soms is het handig om bewegende onderdelen iets in te wrijven met kaarsvet uit een waxinelichtje, om de onderdelen als het ware "te smeren". Doordat er geen lijm gebruikt wordt kan, indien gewenst, het bouwmodel weer uit elkaar gehaald worden om later opnieuw het bouwproces te ervaren.

Bestel makkelijk en snel

De Ugears houten mechanische modelbouw "Tower Windmill" bestel je makkelijk en snel op Bentoys.nl. Wil je meer weten of heb je vragen over Ugears speelgoed? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

 

Eigenschappen en details

Merk
Ugears
Materiaal
Hout
Geschikt voor
Universeel
Leeftijdsdoelgroep
Jongeren / Volwassenen
Vanaf leeftijd
14 jaar
Speelthema
3d modelbouw
Ugears

Molen modelbouw (70055)

Ugears

€ 69,95
QIn winkelwagen

Al het speelgoed van Bentoys is gemaakt van sterk materiaal!

Ben Toys - De Paard